Familie Sijbenga

Uit Drenthe 

Ons familiebedrijf Sijbenga ligt op een prachtige locatie in hartje Drenthe tussen Hooghalen en Beilen. Wij, Kees en Jolanda Sijbenga, hebben veel plezier in ons werk. We zijn inmiddels de derde generatie werkzaam op boerderij ’Dennenhoeve’. Naast het akkerbouwbedrijf en bloemen hebben we sinds 2006 een biologisch legkippenbedrijf. We hebben 4250 legkippen die genieten van een mooi leven, veel ruimte zowel binnen als buiten en biologisch voer. De kippen verblijven in een serrestal met een wintergarten. Een wintergarten is een overdekte ruimte met volop strooisel en bevindt zich tussen de stal en uitloop. 

Onze kippen lopen en genieten van een prachtige uitloop. Een uitloop met veel inheemse bomen, struiken en ruige grassen. Zo mooi zelfs, dat we in 2015 de publieksprijs voor de mooiste uitloop hebben ontvangen. Zie http://www.sijbenga.nl/mooiste-kippenuitloop-2015

Zo’n prijs is een kroon op ons werk. Ons biologische pluimveebedrijf is niet één van de grootste. Daardoor kunnen we extra aandacht geven aan onze kippen. We vinden het gewoon mooi om liefdevol met dieren te werken. 

Zo te werken met dieren en de waardering die we hiervoor mogen ontvangen, motiveert ons om stapsgewijs duurzamer agrarisch te ondernemen binnen ons gehele bedrijf. Dat houdt in dat we uiteindelijk ook gewassen aan bieden die maatschappelijk gezien steeds meer gewenst zijn. Tenslotte hebben we maar één wereldbol waar we op leven. Alle reden om daar zuinig op te zijn. 

Het gebruik van zonnepanelen, een eigen grondwaterbron en zoals altijd al naoberschap zijn mooie voorbeelden van duurzaam ondernemen. 

Wij beschouwen elk biologisch ei als een geschenk in cadeauverpakking welke we graag met de consument delen. We zien dat steeds meer mensen bewust een aankoop doen van een dergelijk biologisch eitje en dat doet ons goed.  We leveren onze biologische eieren aan de Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei. Zij zorgen voor een eerlijke eierprijs. 

Wil je meer zien van ons en wat we mee bezig zijn? Wordt dan vriend van de Dennenhoeve (http://www.sijbenga.nl/vriend-dennenhoeve/) En ook de filmpjes op youtube kunt U bekijken. http://www.sijbenga.nl/youtube-boer-kees/Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »