Familie Bakker

uit Friesland

Ons familiebedrijf heeft twee locaties in It Heidenskip, ook wel genaamd 'De Oerpolder'. Dit is een weids gebied omgeven door de Friese meren met voornamelijk melkveehouderij in de mooie Zuidwesthoek van Friesland. Enne en Hanny Bakker startten in 1995 een wormenkwekerij en paardenpension op het voormalige melkveehouderijbedrijf in de kophalsrompboerderij,  die dateert van 1786. Kleinschalig houden we ook wat vleesvee en schapen.

We startten in 2010 een nieuwe tak en houden sindsdien met veel plezier een kleine 12.000 biologische legkippen van het ras Lohmann Brown Lite. Zij zijn gehuisvest in een mooie serrestal met drie bogen van ID-Agro. De kippen hebben de beschikking over een ruime, lichte en overdekte scharrelruimte en een uitloop van grasland . De uitloop is beplant met voornamelijk wilgen. In de stroom wordt volledig voorzien door de zonnepanelen op het dak van de stal.

We boeren samen met onze zoon Douwe, schoonzoon Klaas en dochter Johanna. Onze zoon runt nu de wormenkwekerij. Op de tweede locatie, een voormalige varkenshouderij, is onze schoonzoon naast zijn baan verantwoordelijk voor de 6000 vleeskippen van Hubbard, eveneens biologisch gehouden. Het grasland is daar omgeven door oude bomen en struikgewas, een ideale plek om te scharrelen. Op deze locatie is ook paardenpension met een binnenrijhal.

Op beide locaties hebben we huisverkoop van onze biologische eieren. In de loop van 2015 openen we een boerderijwinkeltje. Kippen uit eigen slachterij, kipproducten van Biomeerwaarde Kip (van onze uitgelegde leghennen) en onze eieren zullen daar te koop zijn.

Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »