Familie Blok

's-Heer Arendskerke

We zijn Rien en Nelleke Blok en vormen samen met onze jongste zoon Bastian een maatschap. Ons bedrijf bestaat uit een akkerbouw en pluimveetak. Bastian en Edine wonen op het bedrijf en hebben een biologisch winkeltje, waarin ze natuurlijk onze eitjes verkopen,  maar ook vers brood, heerlijke groenten, droogwaar en brocante. Kijk eens op hun site: www.goudenei.net.

Historie
In 1981 is ons bedrijf aangekocht en bestond destijds alleen uit akkerbouw. In 1992 zijn we naast de akkerbouw gestart met een vleeskuikenhouderij van 30.000 dieren. Gelet op de maatschappelijke discussies en de onmogelijkheden om de vleeskuikens uit te breiden zijn we begin 2004 begonnen met het houden van 6000 biologische legkippen. In 2007 werden de vleeskuikens vervangen door 12.000
biologische legkippen.

Akkerbouw
Een logisch gevolg van het houden van biologische legkippen was de omschakeling van de gangbare naar de biologische teelt.
De geteelde granen worden aan de kippen gevoerd, het stro kan in de stal gebruikt worden als strooisel en de geproduceerde mest kan op eigen grond gebruikt worden voor bemesting.
Naast granen worden de volgende producten geteeld: Wortelen, rode bieten, aardappelen, pompoenen en gras-klaver als rustgewas.
Nadat Bastian volledig thuis is komen werken is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de akkerbouw.


Pluimvee
Rien verzorgt de dagelijkse gang van zaken wat betreft de legkippen, aangevuld met hulp van Nelleke.
Deze werkzaamheden bestaan uit het eieren verzamelen en vooral de controle van de kippen en de uitloop.
Natuurlijk kunnen Rien en Bastian elkaar vervangen bij de werkzaamheden.Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »