Familie van den Ham

Wij zijn familie van den Ham (Aart, Jasmijn en Willemein, onze dochter van ruim een half jaar). Sinds 2011 houden wij biologische leghennen op ons bedrijf in Wildervank. Ons bedrijf is gelegen in de veenkoloniën, waar hoofdzakelijk akkerbouw is. Voordat wij dit in 2011 kochten was het ook al in gebruik voor pluimvee. Wij hebben het bedrijf geschikt gemaakt voor het houden van biologische leghennen.

De stalinrichting is geheel vernieuwd en de wintergarten( overdekte uitloop) is uitgebreid. Onze stal bied plaats aan 15.000 leghennen. De stal is verdeeld in 5 aparte afdelingen van 3000 leghennen. Onze Leghennen hebben een uitloop van 60.000 vierkante ter beschikking om rond te scharrelen. De eerste 110 meter van de uitloop hebben we aangeplant met bosplantsoen, bestaand uit: wilg, boswilg, vlier, hazelaar, mispel, vuilboom, lijsterbes. Onder deze struiken kunnen onze hennen mooi, stofbaden, schuilen tegen zon en het bied bescherming tegen onze natuurlijke vijand, de roofvogel. Het laatste deel van de uitloop is gras. Zodra de kippen de kippen in de ochtend naar buiten gaan en in zomer tegen 19.00 lopen ze graag op het gras.

Vind u het leuk om meer over een bedrijf te lezen en te zien. Kijk dan op www.pluimveehouderijdedallen.nl. Groet uut Grun. Familie van den Ham.Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »