Familie Verbeek-Oosterboer

Hallo wij zijn Wim, Sandra, Marit en Leonie Verbeek. Ons bedrijf kunt u in het dorp Renswoude vinden aan de rand van de provincie Utrecht en Gelderland.

Op ons bedrijf hebben wij 55 melkkoeien en 40 stuks jongvee. De melkkoeien lopen los in de stal en mogen zelf bepalen wat ze gaan doen. Ze kunnen lekker uitrusten in de box, eten halen bij het voerhek of gemolken worden door een melk robot. De kalfjes staan op leeftijd in groepjes bij elkaar.

In 1997 zijn wij op ons bedrijf begonnen met het houden van biologische kippen. Zo zijn de kippen bij ons in 3 stallen verdeeld en mogen zij vanaf 10 uur ’s morgens tot aan het donker om ons gehele bedrijf buiten lopen. Binnen krijgen de kippen voer en water. Buiten mogen ze rond scharrelen in de wei of lekker onder de bomen in de schaduw lopen. Is het weer minder aangenaam, dan kunnen de kippen in de wintergarden scharrelen. Dit is een overkapping waar de kippen buiten lopen maar als het bijvoorbeeld regent toch lekker droog kunnen rondlopen.

Elke dag controleren wij de stallen om te kijken hoe het met de kippen gaat. Elke dag worden de eieren uit de stal gehaald. Dit doen wij niet meer met de hand maar met een inpak machine.

De eieren worden gesorteerd en krijgen onze stempel. Omdat wij 3 stallen hebben zijn er ook 3 nummers, 0-NL-4207101 0-NL-4207103 en 0-NL-4207104

Sinds 2013 hebben wij een automaat aan de weg staan waarin wij onze eigen eieren verkopen. Daarnaast kunt u in de automaat ook aardappelen en in het najaar en winterseizoen advocaat kopen. Wilt u meer weten over ons bedrijf neemt u dan eens een kijkje op www.eieren-automaat.nl.Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »