Familie Ykema

Uit Hichtum

Wij zijn Yke en Sita Ykema uit Hichtum, nabij  het Friese Bolsward. Daar genieten we, vanaf het jaar 2000, van ons klein Biologisch pluimveebedrijf met 3000 leghennen. Ze huisvesten daar in een ruime stal  en buiten genieten ze optimaal  in een mooie begroeide uitloop naar de weilanden. Sinds Oktober 2014 leveren we onze eieren aan de Biomeerwaarde Ei Coöperatie. Compliment aan de “oprichters” hiervan! Wat zijn we hier blij mee: het gevoel dat we, of je nu een groot of klein bedrijf bent, allemaal hetzelfde mogen nastreven; een (h)eerlijk product voor een eerlijke prijs voor iedereen wat de sector ten goede doet komen.

Naast ons Biologisch Leghennenbedrijf genieten we ook van onze 40 schapen met in het voorjaar hun lammeren. En niet te vergeten: onze Boerencamping “Fûgelfrij” met 25 toeristenplaatsen en een nieuwe, mooie Pipowagen voor de verhuur. Om het compleet te maken: een boerderijwinkeltje met diverse Biologische (streek)producten en elke morgen vers gebakken biologische broodjes/croissants voor onze gasten. Natuurlijk zijn onze eieren daar ook te verkrijgen. Omdat we gelegen zijn aan de Harlingervaart hebben we ook bootjes en kano’s te huur. Voor meer info: www.fugelfrij.com. Van Harte Welkom!

Terug
We maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »